top of page
Kuoppamäki & Silvennoinen
Myrskynen_RGB.png

Myrskynen on tositapahtumista innoituksensa saanut romaani, joka vie lukijansa sodanjälkeiseen Helsinkiin.

 

 

Myrskynen-etukansi.jpg

Lue tuore kriitikon arvio.

Hyvin toimeen tulevassa perheessä kaikki ei ole hyvin. 

 

Viehättävä äiti valloittaa yleisönsä, mutta tekee taikakeinoillaan pirullisia kepposia. Uskovaista isää, tyylikästä herrasmiestä, painaa synnin taakka. Avioeron pyörteissä lapset yrittävät selvitä parhaansa mukaan. 

 

Vanhoina tyttäret alkavat ihmetellä, mitä heidän ympärillään oli tapahtunut. Mistä äiti sai pahat voimansa? Mitä syntiä isä kantoi mukanaan? Miksi kotona kukaan ei muistanut Pukinmäen tyttökotia? Salaisuudet paljastuvat, kun avioero-oikeudenkäynnin pöytäkirjat keväältä 1947 löytyvät.

Kuoppamäen-tytöt.jpg

Selviydyttiinkö me? Ainahan tapahtunut jättää jälkensä. 

Riitta Kuoppamäki (s. 1940) on kaupunkia ja arkkitehdin työtä tutkinut tekniikan tohtori. Hän teki väitöskirjan Kallion kaupunginosasta ja jatkoi tutkimalla arkkitehdin työtä. Kysymys kuka olen, mistä tulen, johdatti sukupaikkoihin ja -historiaan. Aiheesta on ilmestynyt kolme kirjaa.

 

Katriina Silvennoinen, os. Kuoppamäki (s. 1943), filosofian maisteri (kemia).  Kun ihmiset ja organisaatiot kiinnostivat enemmän kuin polymeerit, työtehtävät alkoivat liittyä johtamisen kehittämiseen. Hän on toiminut konsulttina ja kirjoittanut oppikirjoja aiheesta.

 

Myrskynen on sisarusten ensimmäinen yhteinen teos.

Kortit_RGB.png

"Oli vaikea suhtautua tyynesti kuusi raastuvanoikeuden istuntoa vaatineeseen oikeudenkäyntiin. Se oli ottelu pelikenttineen, erineen, pisteineen. Mutta koska siinä ei tunnettu reilun pelin sääntöjä, se oli sotaa. Kaikkia mahdollisia strategisia ja taktisia keinoja käytettiin. Parhaiten sitä kuitenkin voi verrata näytelmään. Se oli iso näytelmä, spektaakkeli. Vai oliko se tragikomedia? Oliko se pitkitetty farssi?"

Myrskynen-etukansi.jpg

Tilaa Myrskynen

 

Kuoppamäki & Silvennoinen: Myrskynen

ISBN 978-952-69349-7-6

Pehmeäkantinen, 398 sivua, ilmest. heinäkuussa 2020

Ovh.  29,00 euroa (sis. alv. 10 %)​

Tilaa kirja verkkokirjakaupasta (esim. Adlibris) tai 

 suoraan tekijöiltä: riiku@elisanet.fi

Lukijapalautetta

Lohdullinen tarina valheella lapsistaan vieraannutetusta isästä, josta tuli onnellinen isoisä.

 

*

Jännittävintä antia oli lukea, kuinka ihminen voi elää ja kokea isoja asioita ja hänelle selviää vasta jälkeenpäin, mistä oli kyse.

*

Hyvin rakennettu tarina. Lukija pääsee hyvin sisälle tyttöjen elämään ja saa kokea yhtä matkaa heidän kanssaan, kuinka salaisuudet paljastuvat.

*

Tavattoman mielenkiintoinen kulttuurihistoriallinen aikaansaannos.

*

Aika hurjaa, mielenkiintoinen, välillä jännittävä, ei voinut lopettaa lukemista! Pisti miettimään ... Hyvä kirja!

Lehtijutut

"Lopussa ja tarpeen vaatiessa olemme vähän runoilleet, mutta muuten Myrskynen on tarina meidän elämästämme", sisarukset Riitta Kuoppamäki ja Katriina Silvennoinen kertovat.

Minna Karila, Siltasaari, paikallislehdet.com 20.8.2020

Klikkaa kuvaa artikkelista, se avautuu suurempana.

Myrskynen Siltasaari paikallislehdet

Loogisesti rakennettu kokonaisuus, joka laajeneee yksilön kokemuksesta dokumentteihin ja johtopäätöksiin. Vaihtelevaa diskurssia ja kaunista proossaa. Yleiskielelle avatut oikeuden pöytäkirjat. Sipulina kuoriutuva tarina, joka avautuu kuin salaisuus tai salapoliisitarina. 

Heidi Lakkala, Lapin Kansa 24.7.2020

Klikkaa kuvaa artikkelista, se avautuu suurempana.

Myrskynen Lapin Kansa 24.7.2020
Arviot
bottom of page